Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päänvaivaa uppomunasta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Hyvää ja halpaa löytyy myös juomapuolelta. Erityisesti silloin, kun ottaa huomioon ruokien vaikutuksen viinien makuun. Tällöin voi sellaisenaan vaatimaton juoma maistua yllättävän hyvältä.

Sitruunainen pasta uppomunien kanssa aiheuttaa päänvaivaa, sillä munat saavat viinin maistumaan tympeältä. Toisaalta juomassa pitää olla sopivaa hapokkuutta, jotta se pärjäisi sitruunan kanssa. Siideri on siis tässä oiva valinta, siinä on happoja riittävästi. Kananmunan kanssa pärjää hyvin, jos valitsee siiderin, joka on hiukan makeampi. Esimerkiksi kotimainen Golden Cap Classic Apple (2,63 euroa) on suorastaan maukas pastan kanssa.

Curryruokien kanssa olut on aina helppo ja hyvä valinta. Tavallinen suomalainen keskiolutkin on hyvin toimiva, mutta singaporelainen klassikko Tiger (2,35 euroa) on raikkaan kepeä vaihtoehto. Viinin ystävälle sopii Rüdesheimer Rosengarten 2013 (6,85 euroa), joka puolimakeana mutta hapokkaana taittaa curryn mausteisuutta.

Makkararisotto kutsuu italialaista punaviiniä rinnalleen. Perinteisesti chianti on sopiva. Halvin niistä, Fontella Chianti 2013 (9,79 euroa), käy tähän hyvin. Edullisempi vaihtoehto on Pasqua Sangiovese 2013 (7,19 euroa). Molemmat ovat sellaisenaan melko mehumaisia, mutta sopivan tiukkoja ja ryhdikkäitä arkiseen ruokapöytään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit