Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Voimakas viini riistalle

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Peuranliha ja muu riista on voimakkaan makuista lihaa. Myös ruokajuomaksi valitaan tavallista voimakkaampi viini, jotta siinä on vastusta lihan aromeille.

Luontainen valinta peuralle on Syrah-rypäleestä tehdyt viinit. Ne ovat useimmiten hyvin täyteläisiä ja runsasmakuisia. Niinpä peuranfileen kanssa ensimmäinen suositukseni on erinomaiseksi arvioitu Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz 2010 (22,90 euroa), jonka uskomattoman täyteläinen ja pitkä maku antaa yhdistelmään hienon säväyksen. Ranskalaisista Syrah-sekoitteista Château Cesseras 2011 (17,48 euroa) on hintaansa nähden erinomainen viini, hiukan tiukempi kuin edellä mainittu australialaisviini.

Molemmat viinit käyvät hyvin myös ruokaisan peuraborssin oheen, vaikka etikkaiset punajuuret eivät olekaan viinin parhaita ystäviä. Ehkä paras vaihtoehto borssille olisi tumma, voimakas talviolut. Esimerkiksi runsasmakuinen Saku Tume (3,49 euroa) on tyylikäs keiton ohessa.

Peuran jauheliharuuat eivät kaipaa kovin juhlavaa viiniä. Viikon viiniksi tällä viikolla valittu Gérard Bertrand Naturalys Syrah (9,98 euroa) on mainio juuri tähän (arvio täällä). Mikäli viiniltä kaipaa enemmän tiukkuutta, Toscanan punaviineistä voi löytää hyviä vaihtoehtoja. Rèmole 2012 (9,98 euroa) on tällainen chiantimainen, mukavasti lihan maun läpi pureskeleva punaviini.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä