Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kivennäisvesi on salaatin kaveri

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Useimmissa työpaikoissa ei alkoholin nauttimista lounaan ohessa juurikaan suosita. Poikkeuksena lienee ravintolalounaat ja silloinkin useimmiten vain, jos on syytä johonkin juhlaan.

Niinpä tämän viikon lounassalaateille suositukset alkavat alkoholittomilla juomilla. Tavallisen vesilasillisen sijaan kannattaa nimenomaan salaattien kohdalla kokeilla hiilihapollisia kivennäisvesiä. Maustetuissa vesissä on helposti teennäinen maku, siksi suosittelen klassikkoja kuten Bonaqua, Novelle tai San Pellegrino.

Vedet ovat aromeiltaan kovin neutraaleja. Jos kaipaa hiukan samankaltaista yhdistelmää kuin mitä tulisi viinien kanssa, kannattaa panostaa pientuottajien erikoismehuihin. Inkiväärijuoma tai vaikka seljankukkamehu antaa aivan uuden ulottuvuuden salaattiaterian makuihin.

Vapaa-aikana salaatin kera sopii lasi viiniä. Salami-fenkolipanzanellan kanssa maistuu hapokas Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2013 (16,90 euroa). Savulohisalaatin kanssa olisi hyvä hapokkuuden lisäksi hakea viinistä hieman makeutta. Saksalainen Blitz Riesling 2014 (8,98 euroa) on tässä mainio.

Linssien, juuresten ja vuohenjuuston kanssa hyvä juoma on Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2013 (8,19 euroa). Viinissä on hiukan sokeria, mikä sopii juuresten makuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit