Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippukokki valtaa kotikeittiöt

Kari Aihinen kiertää Suomea kannustamassa perheitä laittamaan ruokaa ja aterioimaan yhdessä.

Ruoka
 
Helsingin Sanomat

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen jatkaa ristiretkeään suomalaiskeittiöissä, kun Kaappaus keittiössä -sarjan kolmas tuotantokausi alkaa MTV3:lla huhtikuussa. Aihinen rientää joka viikko yhteen suomalaiseen kotiin kannustamaan perheitä valmistamaan ja nauttimaan yhdessä ruokaa.

"Nimenomaan tekemään ja nauttimaan yhdessä", Aihinen korostaa.

Hän on huomannut kahta aiempaa kautta tehdessään, että monessa perheessä muutama tärkeä asia unohtuu helposti arjen kiireessä.

"Kodeissa ei aina noudateta ruokailurytmiä tai -aikoja. Syövätkö kaikki aamiaisen? Kokoontuuko perhe yhteiselle päivälliselle? Tehdäänkö iltapalaa?"

Aihinen ymmärtää, miksi vanhat ruokailuperinteet ovat päässeet rappeutumaan. Aamulla jokaisella on kiire omalle taholleen, töistä kotiin rientää kaupan kautta vanhempi, jonka pitää pika pikaa syöttää harrastuksiinsa lähtevät nuoret, ja illalla nuokutaan tv:n tai tietokoneen äärellä.

"Yhteisöllisyys ja ilo ovat ruokailun parhaita puolia. Kun ateria tehdään ja syödään yhdessä, se on nautinto koko perheelle", Aihinen sanoo.

Hän ei halua opastaa sormi pystyssä, millaista ruokaa pitää laittaa. Pääasia, että sitä laitetaan eikä tyydytä eineksiin.

Lapsiperheen moneen suuntaan yhtä aikaa repeävänä isänä hän myös ymmärtää perheitä.

"Kiirettä pitää meilläkin, eikä huusholli pyörisi, jollei vaimoni hoitaisi ruuanlaittoa."

Huippuravintolan keittiöpäällikkö ei siis ole maestro kotonaan.

"En missään nimessä – enkä ole sitä myöskään tässä ohjelmassa. Menen omana itsenäni jokaiseen kotiin ja toivon, että niissä kokemani aitous ja läheisyys välittyvät katsojillekin."

 

Kaappaus keittiössä alkaa MTV3:lla 9. huhtikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit