Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kevät tuo ruutuun lisää ruokaa

Kaisa Liski luottaa MasterChefissä improvisointiin.

Ruoka
 
Nelonen
MasterChef VIPissä kisaava Kaisa Liski on työskennellyt ravintoloissa ennen kiinteistövälittäjän uraansa.
MasterChef VIPissä kisaava Kaisa Liski on työskennellyt ravintoloissa ennen kiinteistövälittäjän uraansa. Kuva: Nelonen

"Kiitos kysymästä, mutta en millään ehdi", sanoi kiinteistövälittäjä Kaisa Liski, kun häntä pyydettiin mukaan MasterChef VIP -sarjaan.

"Sitten osallistujia sarjaan värväävä tv-yhtiön edustaja sanoi minulle, että eihän kuvauksissa menisi paljon aikaa. Karsiutuisin luultavasti heti ensimmäisessä jaksossa. Se sieppasi niin paljon, että suostuin. Olen kilpailuhenkinen ja ajattelin heti, etten takuulla häviä saman tien", Kaisa ja puoli valtakuntaa -ohjelmasta tuttu Kaisa Liski kertoo nauraen.

Nyt kun kuvaukset ovat takana, Liski on tyytyväinen tekemäänsä päätökseen. Kokemus oli hieno ja uusi konsepti toimi hyvin.

Tämän kevään MasterChef -kisassa 18 julkkista ottaa mittaa toisistaan. Ohjelmaan valittiin pelkästään tunnettuja ruokaihmisiä kuten Laila Snellman, Manuela Bosco, Ville Niinistö ja Mikko Kivinen.

Heitä arvioivat tuomarit Tomi Björck ja Henri Alén apunaan joka jaksossa vaihtuva huippukokki. Finaaliin edenneet kilpailijat kokkaavat helsinkiläisen ravintola Olon Pekka Terävälle.

Kaisa Liski on ollut innokas improvisoijakokki nuoresta asti.

"En koskaan lue reseptejä vaan kehittelen ruuat itse."

Arkisin Liskeillä syödään tavallista kotiruokaa. Sitäkin voi soveltaa omaan tapaan. Liski löysi vastikään kaupasta hyviä kaurahiutaleita ja haudutti niistä illaksi uunipuuron, jonka höysti kirnuvoilla.

"Olin tottunut tekemään uunipuuron ohrahiutaleista, mutta hyvin se onnistui kaurahiutaleistakin."

Näppituntumalla keittävä kokki suhtautuu ruuanlaittoon suurpiirteisesti. Kun Kaisa Liskiltä kerran kysyttiin, haluaisiko hän ostaa Lapista poronlihaa, hän vastasi, että ilman muuta. Lihatilauksen tekijän kysyessä seuraavaksi, kuinka paljon Liskille varattaisiin, hän vastasi, että laita koko poro.

Suurpiirteisyys tekee tilaa systemaattisuudelle, kun Liski menee alkuviikosta ruokakauppaan. Hän suunnittelee ruokaviikon aina niin, että kaikki raaka-aineet tulee käytettyä.

"Keitän esimerkiksi perunoita niin paljon, että voin seuraavana päivänä käyttää niitä johonkin toiseen ruokaan."

Viikonloppuisin Liskien pöydässä istuu isompi seurue, kun aikuiset lapsetkin liittyvät seuraan.

Silloin Kaisa Liski kattaa pöydän kauniisti ja valmistaa lempiruokiaan, usein äyriäisiä.

"Pidän myös graavikaloista ja silleistä, mutta kaksimetriselle nuorelle miehelle ne eivät riitä ateriaksi. Sen vuoksi teen alkuruuaksi vaikka sinisimpukoita ja pääruuaksi aurajuustolla kuorrutettua broileria, jolla nälkä lähtee varmasti."

 

MasterChef VIP alkaa Nelosella tiistaina 10. helmikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit