Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viinejä vegaaneille

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Kaikki ohessa olevien annosten raaka-aineet eivät ole vegaanisia, mutta viineiksi valitsin tällä kertaa sellaiset, jotka sopivat vegaaneillekin. Vegaanille viinien valinta tuottaa nimittäin ongelmia, sillä viinin valmistuksessa, lähinnä sen kirkastamisessa, saatetaan käyttää eläinperäisiä aineita, kuten valkuaista tai kalaliimaa.

Tästä ei tarvitse laittaa mitään merkintää pulloon ja suurin osa tuottajista pitää vegaanien luomaa markkinaa niin pienenä, etteivät ne vaivaudu tekemään mitään merkintöjä. Netissä on palvelu vegaanituotteet.net, jossa on listattuna vegaaneille sopivia viinejä.

Seitanburgerille maukkasti sopiva vegaaniviini on esimerkiksi toscanalainen Poggio al Tufo Rompicollo 2012 (11,99 euroa). Hyvin tammitettu ja täyteläinen punaviini, jonka tammisuus antaa hikkorin maulle vastinetta.

Rapealle tempehille tarvitaan hiukan hapokkaampi punaviini, kuten Beaujolais-Villages Cuvée 3 Fleurs 2013 (12,41 euroa). Sen kevyt olemus sopii oivasti paahteisten aromien kanssa.

Quornin ja papujen oheen sopii kuohuviini. Vaikka annos ei olekaan vegaaninen, espanjalainen, vegaaneille sopiva luomucava Parés Baltà Brut 'b' (10,79 euroa ) on tässä mallikas valinta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit