Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Runsautta myös viiniin

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Viskipekonileivissä on kaksi hallitsevaa elementtiä: rasvaisuus ja makeus. Rasva ruuassa vaatii viiniltä happoja, jotta suussa olisi raikas maku syömisen jäljiltä. Ja sokeri taas tarvitsee makeutta myös viinissä, koska muuten viini kuivahtaa suussa. Siispä viinin tulee olla sekä hapokas että puolikuiva, jotta yhdistelmästä tulee tasapainoinen.

Onneksi meillä on Riesling, josta saadaan juuri edellä kuvattuja ominaisuuksia. Huokea vaihtoehto on Moselland Riesling Kabinett 2013 (8,99 euroa). Sen hedelmäinen aromi sietää hyvin viskin vahvan maun. Selvästi tyylikkäämpi viini on Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2013 (14,99 euroa). Sen aromit ovat todella herkullisia ja maku on pitkä.

Kanansiipien runsas aromi ja mausteisuus vaativat nekin makeutta viiniltä. Juomassa ei saa kuitenkaan olla kovin paljon happoja, jotta chilin maku ei korostu. Niinpä tähän voi valita huokean ja aromaattisen eteläafrikkalaisen Saam Mountain Chenin Blanc Muscat d'Alexandrie 2013 -valkoviinin (7,49 euroa). Hiukan ryhdikkäämpi mahdollisuus on Spy Valley Gewürztraminer 2013 (14,49 euroa).

Jäätelön seuraksi on syytä valita hyvinkin runsasmakuinen ja vahva viini. Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce (8,87 euroa ½ pullo) on kuivattujen hedelmien ja mausteisen arominsa kanssa erinomainen vaihtoehto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit