Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Les Parelles Côtes du Jura Chardonnay 2013

Viini, joka pärjää racleten ja fonduen kaverina

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Les Parelles Côtes du Jura Chardonnay 2013
Ranska, AC Côtes du Jura
Tuottaja: Jura Vinum
Rypäle: Chardonnay
Hinta: 17,92 euroa

3/5 tähteä

 

Mikä?

Chardonnay-viini Jurasta.

Miksi?

Juran alue sijaitsee Itä-Ranskassa, Alppien juurella. Alue on viileä ja tuotanto on pientä. Tunnetuin viinityyppi sieltä on vin jaune, sherrymäisen hapettunut viini. Eniten Jurassa kuitenkin tuotetaan chardonnayta, joka on sekin kyllä omanlaisensa, erilaista kuin useimmissa muissa paikoissa tehtynä.

Millainen?

Vaalean kellertävä viini on tuoreen ja melko runsaan tuoksuinen. Aromeina on hento hiivaisuus, keltaisia hedelmiä, kuten luumua, aprikoosia ja aavistuksen raakaa persikkaa. Mukana myös jännittävä, minun nenässäni kukkainen tai, kuten Alkon sivuilla mainitaan, aniksenomainen aromi. Maku on kuiva, melko hapokas, miellyttävän kevyt sekä keskipitkä. Loppumaussa aromeina olki tai heinäpelto sekä hiukan öljymäinen suutuntuma. Omintakeinen kokonaisuus. Tasapainoinen, kevyen oloinen viini. Keveys on hyvä asia, sillä laadukkaita kevyitä valkoviinejä ei ole kovin paljon.

Mihin?

Ihastuttava valinta kevyille kalaruuille sekä useimmille miedosti maustetuille kana-aterioille. Hapokas rakenne suosii myös vaikka raclettea tai fondueta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit