Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastapainoksi keveyttä ja hapokkuutta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Yleisin juoma pizzan kanssa lienee olut. Olut sinänsä maistuu raikkaalta ja vie hyvin pizzan suolaisuuden aiheuttaman janon. Valitettavan usein jano on niin kova, että lopputuloksena on iso ähky, on tullut syötyä ja juotua liikaa. Pizzaoluen yksi tavoiteltava puoli onkin keveys, jotta ateria ei olisi liian täyttävä.

Pizzapyörteen kanssa mukava juoma olisi kevyt italialainen lager. Koska sellaista ei ole Alkon valikoimissa, meksikolainen Sol (2,32 euroa) on hyvä vaihtoehto yhtenä keveimmistä oluista maailmassa.

Kolmen juuston pinaatticalzonet on annoksena hyvin täyttävä ja rasvainenkin juustojen takia. Annoksen pinaatti tarvitsee juomalta hiukan kasvimaisia aromeja ja toisaalta juustot vaativat viiniltä happokuutta. Sauvignon blanc -viinit vastaavat kutsuun, niissä on sekä aromikkuutta että hapokkuutta. Pikkunätti luomuviini kevyessä muovipullossa, ranskalainen Douce Nature Organic Sauvignon 2013 (8,98 euroa), on tähän hyvin suositeltava.

Pizzapiiras pepperoni-vuohenjuustotäytteellä on hyvä ruoka punaviinin ystäville. Juomaksi on jälleen syytä valita mahdollisimman kevyt ja hapokas punaviini, jotta olo on miellyttävämpi ruokailun jälkeen. Monelle tuttu beaujolais käy tässä erinomaisesti: Jules Bernolin Beaujolais 2013 (9,97 euroa). Hiukan aistikkaampi ja ryhdikkäämpi vaihtoehto on saksalainen Becker Family Pinot Noir 2011 (17,44 euroa) Pfalzin alueelta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit