Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hand Crafted By Geoff Hardy Shiraz 2012

Kiehtovaa paikallista makua

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Hand Crafted By Geoff Hardy Shiraz 2012
Australia, McLaren Vale
Tuottaja: Geoff Hardy
Rypäleet: Shiraz, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon
Hinta: 15,37 euroa

4/5 tähteä

 

Mikä?

Laadukas australialainen shiraz.

Miksi?

Useimmiten australialaiset viinit eivät tule yhdeltä tilalta tai edes yhdestä osavaltiosta. Hiljalleen Australiassakin herätään siihen, että pienten alueiden viinit voivat olla mielenkiintoisia. Siellä tehdään yhä enemmän viinejä, joiden rypäleet ovat peräisin jopa vain yhdeltä tarhalta. Etenkin Adelaiden vieressä sijaitsevassa McLaren Valessa tuotetaan tarhaviinejä ja pieniä pullotuseriä, joissa on paljon paikallista makua. Hand Crafted By Geoff Hardy Shiraz on yksi esimerkki trendistä.

Millainen?

Viini väri on poikkeuksellisen syvä, melkein musta. Tuoksu on tuore, musteinen sekä tummien marjojen ja tammen aromien täyttämä. Maku on kuiva, mutta marjaisuus ja suklaisuus tekevät siitä lähes makean oloista. Happoja on pirteästi, tanniineja kohtalaisesti ja nekin hyvänmakuisia. Täyteläinen maku muistuttaa eurooppalaista tyyliä. Viini on jo juotavissa, mutta muutama vuosi säilytystä tekee siitä entistäkin herkullisemman.

Mihin?

Upea viini isoille liharuuille, poron- tai kauriinpaisti lienee sopivin. Myös hapokkaat juustot, kuten emmental, saavat viinin aromit laulamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit