Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kevyttä vai täyteläistä?

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Karitsapullat huokuvat Välimeren henkeä. Mukana on runsaasti aromia ja paljon hapokkaita ainesosia, minkä takia viiniltäkin vaaditaan samankaltaisia ominaisuuksia. Kreikkalainen valkoviini Assyrtiko 2013 (10,66 e) on hapokas ja kevyesti aromaattinen. Dorigo Ribolla Gialla 2012 (19,28 e), joka on esimerkillisen tyylikäs italialaisviini Friulista, nousee yhdistelmässä hiukan enemmän esiin. Se ei haittaa, koska viinin maku on hyvin houkutteleva.

Karitsanniskan valmistuksen hitaus tuntuu maussa ja houkuttelee hakemaan vahvaa, täyteläistä punaviiniä, jossa voi olla tammeakin mukana. Dominio de Tares Cepas Viejas Mencía 2011 (20,00 e) on peräisin Madridin luoteispuolelta, läheltä Ribera del Dueron aluetta. Sen täyteläinen, hedelmäinen ja tamminen maku on jo hiukan kypsynyt ja rauhoittunut. Edullisempi vaihtoehto Catania Crianza 2011 (12,99 e) Ribera del Duerosta on tammisempi, mutta yhtä lailla lämpimän oloinen maalaismaiselle karitsaruualle.

Irlantilaiselle lammaspadalle olut on erinomainen valinta. Vahva ja jykevän täyteläinen skotlantilainen stout Black Isle Organic Hibernator Oatmeal Stout (4,76 e) asettuu hyvin padan makuihin. Kotimaisissa porter- ja stout-oluissa on juuri nyt runsas valikoima, Huvila X-Porter (5,39 e) on vahvana ja runsaana oluena myös kokeilemisen arvoinen tämän ruuan kumppaniksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit