Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trendikkäin smoothie syödään nyt lusikalla

Ruokablogeissa ihastellaan nyt smoothieta, joka syödään lusikalla

Ruoka
 

Ylhäältäpäin kuvattu aamiaiskulho, jonka pinta on koristeltu hedelmäpaloilla, marjoilla, pähkinöillä, leseillä ja ties millä ihanuuksilla, ja kuvatekstinä Smoothie bowl. Siis smoothie-malja. Viime kuukausina olen törmännyt internetin ruokakuvavirrassa yhä uudestaan tähän valloittavaan näkyyn.

Maailmalla blogeja koristava Smoothie bowl on käytännössä smoothie, joka syödään lusikalla. Se tehdään samoista aineista kuin peruspirtelö, mutta mukaan laitetaan tavallista vähemmän nestettä. Lusikoitava smoothie on leviämässä yhä laajemmalle. The Telegraph -lehti arveli sen saattavan nousta jopa yhdeksi tämän vuoden isoista ruokatrendeistä.

Lusikoitava smoothie on itse asiassa tuttua herkkua – aikaisemmin sitä on Suomessa kutsuttu esimerkiksi pikasorbetiksi. Toki erojakin pikasorbettiin löytyy: tähän aamiaiskulhoon ympätään usein mahdollisimman terveellisiä raaka-aineita, marjojen lisäksi esimerkiksi lehtikaalia, pinaattia, proteiinijauheita ja erilaisia super food -jauheita. Toisinaan pohjaan sekoitetaan myös viljaa, jolloin lopputulos onkin lähellä tuorepuuroa.

Lusikoitavan smoothien pehmeä ja kermainen rakenne saadaan aikaan, kun pohjaraaka-aineena käytetään avokadoa, jäädytettyä banaania, jääkuutioita tai vaikka näitä kaikkia. Marjat lisätään joukkoon jäisinä – sekin korostaa herkun jäätelömäisyyttä.

Kaikki raaka-aineet pilkotaan ja surautetaan tehosekoittimessa tai yleiskoneessa tasaiseksi. Ja nyt on innokkaimpia varoitettava: koska valmistuva seos on melko kiinteää, urakka on koneelle raskas. Tähän vaaditaan hyvää tehosekoitinta. Jos seos ei kunnolla pyöri koneessasi, sammuta se ja sekoita massaa hetki lusikalla. Jatka sitten koneella. Myös nesteen lisääminen auttaa sekoittumista.

Nestettä ei saa kuitenkaan lisätä liikaa, sillä silloin häviää yksi keskeisimmistä Smoothie bowlin ideoista: päälle ei saa laitettua koristeita, jos smoothie on liian juoksevaa.

Koristelussa saa käyttää luovuutta. Päällysteiksi sopivat tuoreet ja kuivatut hedelmät ja marjat, pähkinät, leseet, granola . . . Oikeastaan siis mikä vain. Yleensä päällysteitä on paljon ja ne sommitellaan huolellisesti. Tässä herkussa ei päde lause "vähemmän on enemmän".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit