Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juoma rauhoittaa kokonaisuutta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Perinteisten länsimaisten ruokien ja juomien yhdistelyssä tavoitteena on kokonaisuus, jossa juoman aromit lähtevät huimaan lentoon ruuan aromien kanssa.

Aasialaisten ruokien kanssa juoman tehtävä on pikemminkin rauhoittaa suuta kuin kiihdyttää elämystä. Lennokkuutta ja voimakkaita vastakohtia on jo ruuassa.

Banh mi -annoksen maut ovat luonteeltaan melko rauhallisia. Ruuassa ei ole käytetty chiliä, joten viinissäkin voi hyvin olla hapokkuutta. Ruuan voimakkain aromi on tuore korianteri, jonka kasvimaisen maun kanssa sopii aromikas viini. Tavallisin vaihtoehto lienee Sauvignon Blanc. Erittäin runsasarominen uusiseelantilainen Mud House Marlborough Sauvignon Blanc 2014 (13,90 e) on tässä hyvä valinta.

Vietnamilaisittain paistettu siika on esimerkki tulisesta ruuasta. Mikä tahansa korostetun hapokas juoma saa chilin maun korostumaan. Juomassa on syytä olla hiukan makeutta ja hedelmäisyyttä, joilla saadaan kala-annoksen maku rauhoittumaan. Torresin puolikuiva Torres Viña Esmeralda 2013 (9,99 e) on hienosti kukkainen ja hedelmäinen.

Porsaan kera kannattaa tarjota olutta. Ruoka tarvitsee hiukan makeutta ja pehmeyttä juomalta. Rohkea valinta voisi olla saksalainen Kirsch Bier (3,66 e), jonka pehmeä kirsikanmaku taittuu herkullisesti salaattiannoksen aromeihin. Perinteisempään makuun sopii täyteläinen ja hyvin hedelmäinen saksalainen vahva ja tumma vehnäolut Schneider Weisse Unser Aventinus (4,49 e).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit