Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kananmuna on vaikea raaka-aine viineille

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Kananmuna on viinien kannalta yksi kaikkein vaikeimmista raaka-aineista.

Kun viini osuu kananmunan peittämään kitalakeen, aistii vain tympeän metallisen suutuntuman. Viinistä – eikä kananmunankaan mausta – ole juuri mitään jäljellä. Yleisesti kannattaa siis ehdottomasti välttää nauttimasta viiniä munakkaiden kanssa.

Jos kuitenkin haluaa nauttia munakkaan kanssa viiniä, kannattaa valita juoma, jossa on hyvin vähän tanniinia ja paljon kypsän pehmeää hedelmäisyyttä. Myös sokeri liennyttää metallista makua.

Munakkaan lisäkkeet tekevät yhteismausta usein paremman. Esimerkiksi juusto- tai kinkkutäytteinen munakas on jo paljon miellyttävämpi suussa viinin kanssa kuin munakas ilman täytteitä.

Tämän viikon munaresepteihin käy juomaksi oikein hyvin kivennäisvesi. Oikeastaan vain shakshuka-kananmunagratiini on annos, johon voi hyvillä mielin suositella vähähappoista ja vähintään puolikuivaa viiniä.

Katalonialainen arkiviini Torres San Valentin Parellada 2013 (8,99 e) on tällainen edullinen ja pehmeän hedelmäinen viini.

Ranskan Alsacen Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2013 (13,79 e) on myös hyvä valinta. Sen runsaan aromikas maku ja pehmeästi puolikuiva rakenne toimivat kohtalaisesti mausteisen ruuan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit