Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henri Alénin somemunakas ja muut kananmunaherkut

Jos Henri Alénin pitäisi valita yksi raaka-aine, jota ilman hän ei voisi elää, se olisi kananmuna.

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista
Kokki jaravintoloitsija Henri Alén tekeeHelsinginSanomiinruokia, joita juuri nythimoitsee.
Kokki ja
ravintoloitsija Henri Alén tekee
Helsingin
Sanomiin
ruokia, joita juuri nyt
himoitsee.

Minulle aikoinaan opetettiin, että jos munakas ei ole valmis 50 sekunnissa, se on ylikypsä ja pilalla. Salaisuus on savuavan kuuma pannu ja se, että pitää munamassan pannulla koko ajan liikkeessä. Jos et heti onnistu, älä masennu. Minultakin kului muutama kenno ennen kuin opin.

Shaksuka, tunisialaista alkuperää oleva munaruoka, on loistava vastine ranskalaiselle cocottelle. Mausteisessa tomaattikastikkeessa muhitetut kananmunat on perinteisesti syöty aamiaisruokana, mutta toimivat myös loistavana iltapalana. Varaa kaveriksi hyvää leipää, jolla voit kaapia pannulta herkulliset kastikkeen tähteet.

Hyydytetty kananmuna on mukava ja helppo vaihtoehto paistetulle kananmunalle tai hieman työläämmälle uppomunalle. Tärkeintä on, että vesi ei kiehu kovaa. Etikka vedessä auttaa kananmunaa pysymään koossa. Paistettuja nuudeleita voi varioida jääkaapin antimien mukaan. Tämä todellista pikaruokaa kiireiseenkin hetkeen.

Yksi parhaista syömistäni alkuruuista on friteerattu kananmuna sardellimajoneesin kera. Tämä tapahtui noin vuonna 2004 Ravintola Demossa Helsingissä. Kananmunan rikas maku yhdistettynä rapeaan kuoreen ja sardellin suolaisuuteen on gastronominen klassikko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit