Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääsiäisaterialle juhlavat juomat

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Pääsiäinen on yksi niistä juhlapäivistä, kun pöydässä koreilee paitsi arjesta poikkeavia ruokia myös juhlavampia ja maukkaampia juomia.

Lohiannos tarvitsee juomakseen rakenteeltaan vahvaa viiniä. Koska olen vankkumaton rieslingin ystävä, ensimmäinen suositus onkin sitä. Ranskan Alsacesta tuleva Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2011 (19,99 e) on mineraalinen ja hapokas valkoviini. Hyvä vaihtoehto on itävaltalainen Loimer Loiserberg Grüner Veltliner 2013 (24,80 e). Sen lievästi mausteinen ja hedelmäis-mineraalinen olemus on suorastaan kaunis lohiannoksen kanssa.

Annoksen kananmuna kannattaa syödä niin, ettei sen maku pääse kosketuksiin viinin kanssa, koska yhteismaku ei ole kovin miellyttävä. Syö siis munan jälkeen pinaattia ja lohta, niin uppomunan maku suussasi lievenee ennen viinin nauttimista.

Karitsan fileelle kannattaa hakea uuden maailman korkeatasoisia punaviinejä, joissa ei ole liiallista hapokkuutta. Annoksen chorizo nimittäin saa hapokkaan viinin villiintymään suussa. Argentiinalainen punaviini BenMarco Expresivo 2012 (26,90 e) on jykevä ja vahva viini. Toinen vaihtoehto, Ridge East Bench Zinfandel 2012 (32,90 e), on upea tulkinta zinfandelista. Moniulotteinen, täyteläinen ja pitkän makuinen viini tuskin jättää ketään kylmäksi.

Sitruunaiselle mascarponelle klassikkosuositus on Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2012 (17,49 e). Se on makea, mutta loppumaku on raikas runsaiden happojen ansioista. Toinen suositukseni on makea punainen kuohuviini Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (11,99 e). Se sävyttää vaaleaa ja mietoa jälkiruokaa marjaisilla aromeillaan mielenkiintoisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit