Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääraaka-aineet sanelevat juoman

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Piimä antaa ruokiin hiukan happamuutta ja raikkautta. Sen suurempaa vaikutusta sillä ei ole juomavalinnoille. Siksi parsa-pekonisalaatissa huomion vievätkin pekoni, parsa ja kananmuna.

Mainio viini tälle salaatille on uusiseelantilainen Squealing Pig Sauvignon Blanc 2014 (12 e). Oluista tähän käy mikä vaan suomalainen peruslager, niissä on sopiva kepeys tällaiselle salaatille.

Tuoreesta turskasta tehty herkullinen annos kutsuu seurakseen mietoa ja hapokasta valkoviiniä.

Hyvin luonnollinen valinta olisi riesling. Edullinen ja kuivahko Moselland Riesling Trocken 2014 (8,98 e) on tasapainoittava valinta. Hiukan herkullisempi ja täyteläisempi riesling olisi Alsacen Cuvée Jean-Baptiste Riesling Letzenberg 2012 (15,98 e).

Marjainen jälkiruoka piimällä höystettynä on sangen uniikki suomalainen annos. Kannattaa jatkaa kansallisella linjalla ja tarjota sen kanssa kotimaista makeaa marjaviiniä.

Makea Chymos Mustikka (11,50 e) on yksi hyvä vaihtoehto.

Jos ei ole kiire, Alkon tilausvalikoimassa on saatavissa runsaasti lisää pientuottajien marjaviinejä noin viikon toimitusajalla. Esimerkiksi Alahovin Musta Väkevä Mustaviinimarja (16,10 e) on kokeilemisen arvoinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit