Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Münzberg Spätburgunder Trocken

Raikas ja ryhdikäs spätburgunder

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Münzberg Spätburgunder Trocken
Hinta: 11,99 euroa
Saksa, Qualitätswein Pfalz
Tuottaja: Weingut Münzberg
Rypäle: Spätburgunder

4/5 tähteä

 

Mikä?

Kepeä punaviini Saksasta.

Miksi?

Saksalaiset kutsuvat pinot noiria nimellä spätburgunder. Tämä viini on tehty saksalaisittain lämpimähkössä Pfalzsissa, joka sijaitsee Haardt-vuoriston itäpuolella Ranskan Alsacesta hiukan pohjoiseen. Vuoristo suojaa laaksoa sateilta ja luo aurinkoisen lämpimän ilmaston.

Millainen?

Hyvin vaalean värinen ja kohtalaisen runsaan tuoksuinen. Aromeissa on paljon tammista mausteisuutta ja paahdetta mutta myös vadelmaa sekä hiukan kirsikkaa. Maku on kepeän marjainen ja melko runsaan tamminen. Tammi on kuitenkin aromeiltaan mielenkiintoinen, hillitysti mausteinen ja sopivan paahteinen. Viini on mukavasti kypsynyt, sillä tanniinisuus on sekin hillittyä ja hapokkuus jo hieman pehmentynyt. Silti viini on raikas ja ryhdikäs ja pituuskin on kohtalainen.

Mihin?

Tämäntyyppinen kevyt ja ryhdikäs punaviini on mitä parhain ruokaviini. Tästä saa jopa grillatulle kalalle hyvän juoman. Kevyet liharuuat, kuten kana tai porsaan sisäfilee sekä tukevat kylmät salaatit, ovat hyviä kumppaneita tälle viinille. Maku on tasapainoisimmillaan, kun tarjoat viinin noin 15-asteisena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit