Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juomista haetaan keventäviä elementtejä

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Ribsit ovat ovat luonteeltaan raskas ja rasvainen ruoka. Jotta syömiseen saisi tasapainoa, täytyisi juomista saada keventäviä elementtejä.

Yksi luontainen valinta on olut. Aivan tavallinen lager ei tässä ole kovin mielenkiintoinen, mutta trendikkäistä IPA-tyyppisistä oluista löytyy ryhtiä ja aromeja italialaisen makumaailman sekaan.

Helsinkiläisen ravintolapanimon Bryggeri Golden Ale (4,48 e) on nyt saatavissa myös Alkosta, ja se vastaa hienosti annoksen vaatimuksiin. Punaviinin ystäville arkinen ja nuorehko, hiukan tiukka chianti on kepeä viini, josta saa ruualle hyvän parin. Ruffino Chianti 2013 (10,48 e) on klassikkona sangen mainio vaihtoehto.

T-luupihvi pekonin ja salaatin kanssa on myös todella muhkea annos. Tässä perinteenä ei kuitenkaan ole tarjota kepeää juomaa vaan täyteläistä punaviiniä. Amerikkalaishenkiseen ruokaan löytyy herkullisia viinejä Kaliforniasta. Erityisesti Zinfandelista tehdyt viinit ovat usein melkein portviinimäisen täyteläisiä. Edullinen ja arkinen Gnarly Head Old Vine Zin 2011 (11,99 e) vastaa jo huutoon, mutta huomattavan laadukkaat Beringer Clear Lake Zinfandel 2012 (19,99 e) ja Seghesio Cortina Zinfandel 2011 (34,90 e) tuovat juhlavuutta pöytään.

Makeahkoon ja runsasaromiseen broileriruokaan eivät kuivat ja kovin hapokkaat viinit sovi. Hiukan makeutta ja pehmeää olemusta huokuva viini on harmonisempi kumppani tälle ruualle. Yksinkertainen mutta aromikas eteläafrikkalainen Saam Mountain Chenin Blanc Muscat d'Alexandrie 2013 (7,49 e) on toimiva ja erittäin huokea vaihtoehto. Enemmän tyylikkyyttä antaa uusiseelantilainen Spy Valley Gewürztraminer 2013 (14,49 e).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit