Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nopea ja helppo raaka-aine: lohi

Lohesta valmistuu maukas ruoka nopeasti ja vaivattomasti. Jos sitruuna ja fenkoli tuntuvat liian tutuilta, kokeile mausteeksi eksoottisempaa kuminaa.

Ruoka
 
Elvi Rista
Lohimedaljongit tarjoillaan vihreiden linssien kera.
Lohimedaljongit tarjoillaan vihreiden linssien kera. Kuva: Elvi Rista

Lohi on edullinen kala – ainakin moniin muihin kaloihin nähden. Siitä saa ruokaa monenlaisin maustein. Suomalainen kirjolohi on norjanlohta ekologisempi ja kestävämpi kalavalinta.

Simppelein ja mehevin kala-ateria valmistuu uunissa, sillä samaan vuokaan voi pilkkoa kypsymään mieleisiään kasviksia. Lohen rasvaisuutta taittaa fenkoli sekä suolaliemeen säilötty sitruuna.

Sitruunavoissa paistaminen maustaa lohimedaljongit todella helposti ihanan sitruunaisiksi. Kukkakaalista ja tillistä makunsa saava linssilisuke valmistuu pikaisesti ja sopii lohen kaveriksi täydellisesti.

Mainio kuminasta, valkosipulista ja savupaprikasta makunsa saavan mausteisen tomaatti-lohikastikkeen ohje on muokattu Yotam Ottolenghin ja Sami Tamimin Jerusalem-keittokirjasta. Jujuna on mausteiden ja tomaattipyreen herättely öljyssä, jolloin ne luovuttavat makua pehmeästi. Tästä kastikkeesta on tullut monen iltaruoan pelastus, niin nopeasti se valmistuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit