Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uunilohelle roseeviiniä

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Keväisen vihertävien lohimedaljonkien hallitsevat elementit ovat lohen maku ja rasvaisuus sekä yrttinen ja hapokas öljy. Rasvaa on siis annoksessa paljon, ja se vaatii viiniltä hapokkuutta. Melko uusi tuote Alkossa on italialainen valkoviini Enrico Serafino Gavi del Comune di Gavi 2014 (15,50 e). Tämä gavi on laadultaan parempi kuin vuosia valikoimassa ollut edullinen vaihtoehto.

Kuminan ja tomaatin hallitsema lohikastike on vaikea pala viinille. Annos on hyvin vahvan makuinen. Viiniksi on syytä etsiä vähähappoista viiniä, jossa on makeutta mausteiden makua vastaan. Hauskasti pirskahteleva australialainen McGuigan Black Label Moscato 2014 (9,99 e) on puolimakeana viininä mahdollinen valinta.

Uunilohen kumppanin valinnassa voisimme kääntyä ranskalaisten puoleen. Ei niin, että ottaisimme ranskalaisen viinin, vaan otetaan heiltä mallia viinin valintaan. Melko suurella todennäköisyydellä ranskalaisessa ruokapöydässä tämän arkisen lohiruuan kanssa tarjoiltaisiin roseeviiniä. Itävaltainen Stadlmann Rosé St.Laurent 2014 (12,99 e) on raikas ja tuoreen marjainen rosee, joka sopii hyvin lohen kaveriksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit