Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toasteille olutta, valkoviiniä ja kuohuviiniä

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Näiden toast-reseptien yhteinen nimittäjä on juusto. Juoman tehtävänä on vastata juuston tuomaan haasteeseen ja pitää kokonaisuus riittävän pirteänä. Juomilta vaaditaan siis hapokkuutta ja raikkautta.

Mortadella-toast muistuttaa etäisesti suomalaista makkaraklassikkoa, porilaista. Se henkii tyyliä, joka kutsuu viereensä raikasta olutta. Helsinkiläinen pienpanimo-olut Bryggeri Weizen (4,97 euroa) on sekä tyylikäs että raikas vehnäolut.

Sinihomejuustolla höystetyn etanatoastin viereen sopii sangen mainiosti australialainen The Hermit Crab Viognier Marsanne 2013 (14,90 euroa). Sen rakenne ja maut ovat tasapainossa niin homejuuston kuin etanoidenkin kanssa. Arkisempi, italialainen roseeviini Gabbiano Rosé 2014 (9,99 euroa) viilennettynä olisi eteläeurooppalaisen hengen mukainen valinta.

Pekoni-munakokkeli-toast jymähtää vatsan pohjalle raskaasti, mikä on toki tarkoituskin. Sitä tunnetta ei vain siedä kovin pitkään. Apuna olon keventämiseen voi käyttää vichy-tyyppistä kivennäisvettä, joka on tehty laannuttamaan juuri tällaista kylläisyyden tunnetta. Myös kuohuviinistä on apua. En silti tuhlaisi tähän samppanjaa. Hyvä ja reilun hapokas valinta on saksalainen Becker-Steinhauer Riesling Sekt Extra Trocken (15,49 euroa).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit