Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Makeaa mutta raikasta viiniä kakuille

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Kaikki kakut ovat makeita, mutta eivät keskenään yhtä makeita. Ne voivat olla esimerkiksi raikkaan marjaisia. Osa kakuista on myös melko rasvaisia, toiset selvästi keveämpiä. Nämä variaatiot on hyvä ottaa huomioon valittaessa kakuille sopivaa juomaa.

Esimerkiksi pinjata-kakun luokittelisin hyvin makeaksi ja kohtalaisen rasvaiseksi. Jotta juomasta olisi jotain iloa tämän kakun kanssa, sen pitäisi olla hyvinkin makea ja kohtalaisen hapokas, muuten viinin maku ei pääse kakun alta esiin.

Sangen tyylikäs suomalainen makea marjaviini Hermannin Viinitilan Kulda Kägöi (13,16 euroa) on juuri sopiva tälle kakulle.

Suklainen raakakakku on taas suorastaan tahmaisen makea ja suklaisen herkullinen.

Ehdoton suosikkini suklaan maun kanssa on hyvätasoinen portviini. Ferreira Late Bottled Vintage 2009 (9,99 euroa, 1/2 pullo) on vahva, maukas ja aromeiltaan todella hyvin sopiva kakun suklaisen tunnelman kanssa.

Mansikkakakku on näistä kakuista kaikkein raikkain ja ehkä myös kevein. Siksi viinikin saa olla vähemmän makea, silti mielellään mukavan hedelmäinen ja hapokas. Saksalainen Winzerverein Deidesheim Herrgottsacker Riesling Auslese 2010 (15,35 euroa, 1/2 pullo) on tyylikkään vivahteikas ja reilun hapokas. Se korostaa mansikan makua upealla tavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit