Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yllätä kakulla – tee karkkeja pursuava pinjata-kakku

Perinteinen täytekakku vai jotain ihan muuta? Kokeilunhaluinen virittää klassikkokakun mukavan uudenlaiseksi. Leivo vaikka karkkeja pursuava pinjata-kakku, kokkaa suklaakakku raakaversiona tai pienennä mansikkakakku miniversioksi.

Ruoka
 
Näin syntyy kakku, jonka sisällä on mojova yllätys
Näin syntyy kakku, jonka sisällä on mojova yllätys
Pinjata-kakku näyttää ulospäin tavalliselta, mutta sisältä paljastuu karkkikätkö. Katso animaatio kakun kokoamisesta.

Viattoman valkoinen kakku piilottelee sisällään maistuvaa yllätystä eli kunnon kekoa karkkeja. Meksikolaisesta pinjatasta ideansa lainaava leivonnainen on todella makea, joten maltillinen siivu kakkua riittää tainnuttamaan suuremmankin sokerihimon.

Ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen haluaa oikaista mutkat suoriksi arkena ja päästä vähällä viikonloppuna – mausta ja tyylistä tinkimättä.
Ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen haluaa oikaista mutkat suoriksi arkena ja päästä vähällä viikonloppuna – mausta ja tyylistä tinkimättä.

Suklaakakku on takuuvarma hitti juhlapöydässä. Tämä perinteiseltä leivonnaiselta näyttävä herkku tehdään uudella tavalla, raakaravinnon periaatteita noudattaen. Taateleista, pekaanipähkinöistä ja raakakaakaojauheesta valmistuu ilman uunia täyteläisen makuinen raakakakku. Mikä parasta, tämä paksulla suklaakuorrutuksella hunnutettu houkutus sopii melkein kaikille juhlijoille, sillä se on gluteeniton ja vegaaninen.

Jos mielestäsi juhlat eivät onnistu ilman mansikkakakkua, mutta tuttu ja turvallinen leivonnainen kyllästyttää, niin kokeile näitä minikakkuja.

Ne valmistuvat nopeasti paistuvasta kääretorttupohjasta. Muotilla otettujen ympyröiden väliin levitetään kirpakanmakeaa lemon curdia eli sitruunatahnaa tuoreiden mansikoiden seuralaiseksi.

Päälle vielä kermavaahtoa, joka levitetään sivuille muodikkaan niukasti, jolloin hittileivonnainen on kyljiltään melkein "naku".

Elvi Rista

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit