Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suolaisten piirakoiden viini on riesling

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Yksi syy, miksi riesling on lempiviinini, on sen monipuolisuus. Se voi olla hyvin aromaattinen tai sitten niukan mineraalinen ja omenainen. Makeusaste voi vaihdella rutikuivasta ylettömän makeaan eisweiniin. Yhteistä kaikille rieslingviineille on kuitenkin korostunut hapokkuus.

Juuri raikkaus tekee rieslingeistä erinomaisia ruokaviinejä. Suolaiset piirakat suorastaan vaativat rieslingin pirteyttä kumppanikseen antamaan selkeää ja tuntuvaa makua piirakan maun sekaan.

Pähkinäinen linssi-fetajuustopiirakka on täyttävä ja maultaan melko mieto. Linssit imevät kanelin ja mustapippurin maun tehokkaasti, jolloin Jamek Jochinger Berg Riesling Federspiel 2014 (14,99 euroa) pääsee kepeiden aromiensa kanssa hyvin esiin. Raikas, hiukan sitruksinen ja ryhdikäs viini kuuluisalta Wachaun alueelta on tyylikäs valinta tälle piirakalle.

Wasabissa on mielenkiintoinen maku. Toisin kuin chilin, jonka polttavuus täyttää suun vähitellen, wasabin tulisuus tulee esiin heti ja laantuu sitten hiljalleen. Kaikille polttavan oloisille ruuille kumppaniksi kannattaa valita juoma, jossa on makeutta. Siksi raskaalle lohipiirakalle tarvitaan riesling, jossa on sekä pirteitä happoja että makeutta.

Carl Loewen Quant Riesling 2014 (13,28 euroa) on tyylikäs, juuri ja juuri puolikuiva Moselin alueen perinteinen riesling, joka antaa hienostuneen säväyksen piirakan täyteläiseen makuun.

Broileriquichen makua hallitsevat juusto ja voimakas chorizo. Tämä arkisen selkeä mutta muhkean makuinen ruoka on erinomainen esimerkki siitä, mihin rieslingiä voi käyttää. Ruoka on suoraviivainen ja arkinen, niinpä viinikin voisi olla samanhenkinen.

Amerikkalainen Kungfu Girl Riesling 2014 (14,99 euroa) on napakka ja makumaailmaltaan selkeä viini. Siinä on mukavasti makeutta chorizoa varten. Sopivampaa viiniä broileriquichelle tuskin löytää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit