Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarvitaanko terästystä?

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Humaltumisen välttäminen on ilahduttavan yleistä. Alkoholitutkijatkin pitävät sitä yhtenä syynä alkoholikulutuksen laskuun.

Alkoholittomat drinkit kannattaa pitää mielessä, mutta sommeliereilla on toinenkin metodi humaltumisen välttämiseen: juo vähän mutta hyvää. Alkoholi humalluttaa, mutta se vaikuttaa myös paljon juomien makuun tuoden niihin täyteläisyyttä ja terävyyttä. Pienikin annos alkoholia nostaa juoman makuprofiilia.

On kuitenkin juomia, joissa alkoholin tekijänä on täysin turha. Esimerkiksi radlerin luonteeseen kuuluukin kepeys. Juoman laatu riippuukin enemmän oluen laadusta, oli se alkoholitonta tai ei. My Rose -drinkki maistuu täydelliseltä ilman alkoholia, se ei kaipaa alkoholin täyteläisyyttä.

Samoin toimii Fruity Mojito: sen täyteläisyys on saatu aikaan marjoilla ja hedelmillä. Tosin tässä pieni vodka- tai rommiterästys voisi olla paikallaan maun moniuloitteisuuden takia.

Vihreästä teestä tehty janojuoma on todella herkullinen. Siihen saa yhden ulottuvuuden lisää ginillä, joka tuo mukaan mausteista makua terävyyden ohella.

Samaa koskee Piña coladaa, siinäkin alkoholi, vaalea rommi, tuo mukanaan piristävän terävyyden mukanaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit