Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henri Alénin pizza upposi maistajiin

Ruoka
 
Katja Bäcksbacka  
Henri Alén ja Annukka Oksanen: Vuoden keittokirja. Henkan kotiruokaa koko vuodeksi. Readme 2015. 200 s. 29,90 e.
Henri Alén ja Annukka Oksanen: Vuoden keittokirja. Henkan kotiruokaa koko vuodeksi. Readme 2015. 200 s. 29,90 e.

Herkkusuut ovat intoilleet viime viikkoina Henri Alénin uudesta ruokakirjasta. Kokki ja ravintoloitsija Alén sekä toimittaja Annukka Oksanen ovat antaneet opukselleen nimen Vuoden keittokirja. Henkan kotiruokaa koko vuodeksi.

Olen valmistanut kirjasta useita ruokia ja voin todeta, että jos takavuosien keittokirjapalkintoa "vuoden keittokirjaa" vielä jaettaisiin, tämä olisi varmasti kärkikymmenikössä.

Sen veisi sinne paitsi Alénin hyvät, tavalliseen arkeen sopivat reseptit myös Oksasen sujuva kynä. On ilo lukea ruokakirjaa, jonka teksti soljuu jouhevasti ja nivoo kokin tarinat resepteihin. Kertoja Oksanen on onnistunut säilyttämään Alénin äänen tunnistettavana.

Osa kirjan ohjeista on tuttuja Helsingin Sanomien lukijoille, sillä Alén tekee reseptejä näille ruokasivuille. Jokunen on tuttu myös somesta: ainakin Mutti-kastiketta on keitelty jo monessa kodissa.

Kokeilin valkoista pizzaa, jonka pohja tehtiin durumjauhoista 12 minuuttia vaivaamalla. Pohjasta tuli loistava! Pizzan päälle lastattiin kolmea eri juustoa – ja lopputulos oli syntisen hyvää jokaisen syöjän mielestä.

Ihan yhtä innostunutta ei ollut uunilohen maistelu. Soija-inkivääripinnan saanut "idän ihmelohi" suolattiin ennen uuniin laittamista: kokonaisuudesta tuli liian suolainen.

Inkiväärillä ja korianterilla maustettu porsaan uuniliha oli maukasta, mutta miksi ihmeessä Alén oli muuttanut tämän Twitter-suosikkiohjeensa paistoaikaa? Alkuperäistä kypsennettiin noin 3½ tuntia, kirjan lihaa vain 2½ tuntia. Liha jäi turhan napakaksi. Tunti lisää uunissa ja tuloksena oli mahtava liharuoka.

Katso pizza biancan resepti Kielenvievää-blogista osoitteesta HS.fi/blogi/kielenvievaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit