Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Runsaita happoja ei tarvita

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Näissä marokkolaisissa herkuissa on juomien kannalta huomioitavaa, että ne eivät ole kovin rasvaisia eikä niissä ole myöskään leimallisen hapokkaita makuja.

Eniten esillä ovat kasvimaiset ja yrttiset maut. Niinpä juomatkin voivat olla hapokkuudeltaan melko neutraaleja.

Hummus on näistä ehkä arkisin annos. Kepeän mausteiselle maulle sopii hyvin eteläranskalainen Greener Planet Marsanne Chardonnay 2012 (muovipullo 1 litra 9,98 euroa).

Se on kuiva viini, jossa on sopivan paksuinen hedelmäisyys Chardonnaysta ja hiukan öjyinen ja mausteinen maku Marsanne-rypäleestä. Viini ei ole liian vahva, joten se säilyttää hummuksen maun hyvin.

Suolaisen makea kuskus on hyvin runsaan makuinen, mausteinen ja yrttinen. Sen maku herätti heti kaipuun runsasaromiseen ja hiukan makeampaan juomaan. Raikas, puolimakea kotimainen Kaskein Marja SÖR Omenasiideri (3,87 euroa) on saanut vetäytyä jonkin aikaa tammitynnyrissä, josta siihen on tullut hyvä mausteinen aromi. Se nivoutuu hyvin kuskusin makuun.

Molemmat salaatit ovat myös sävyltään yrttisiä ja mausteisia. Näihin sopii hyvin runsasmakuinen ja puolikuiva alsacelainen Trimbach Pinot Gris Réserve 2012 (19,90 euroa). Sen hedelmäisyys on parhaimmillaan juuri tämänkaltaisten ruokien kanssa ja sopiva määrä makeutta viinissä taittaa hyvin mausteiden makuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit