Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olga Temonen on hyvä syömään karkkia

Ruoka
 
Pete Aarre-Ahtio
Näyttelijä, ruokakirjailija ja tuottaja Olga Temonen asuu perheineen maatilalla Iitin Sääksjärvellä.
Näyttelijä, ruokakirjailija ja tuottaja Olga Temonen asuu perheineen maatilalla Iitin Sääksjärvellä. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Mitä söit eilen?

"Aamulla söin vähän pähkinöitä ja join kahvin ennen kuin menin käymään hevostalleilla. Varsinaisen aamupalani söin vasta sen jälkeen. Siihen kuului ruisleipää, jonka päällä oli aitoa voita, juustoa ja kurkkua.

Lounaaksi söimme lasten herkkua eli paistettua kananmunaa ja pakasteherneitä. Se on meillä ihan vakiolounas. Jos emme syö sitä, niin lounaana on usein edellisen päivällisen jämiä tai puuroa. Puuro on meidän perheessä ennemmin lounas- kuin aamuruoka.

Iltapäivällä haukkasin vähän leipää ja hedelmiä välipalaksi. Tallikavereiden kanssa otettiin myös kahvit ja vähän suklaata.

Mieheni Tuukka valmisti eilen iltaruuan. Se oli tölkkipavuista tehty soosi, jonka kanssa tarjottiin riisiä. Yleensä minä hoidan ruokapuolen, joten eilen oli poikkeuspäivä. Myöhemmin illalla tein Tuukan kanssa yhdessä yhtä käsikirjoitusta ja join siinä samalla teetä ja söin loput pähkinät."

Mitä et ole koskaan maistanut?

"Olin todella kaikkiruokainen ennen kuin aloin 12 vuotta sitten kasvissyöjäksi. Huomasin sen olevan yllättävän helppoa. Tuntuu hyvältä tietää, että minun elimistössäni ei mätäne mikään kuollut eläin. Meidän koko perheemme on kasvissyöjiä.

En kuitenkaan halua olla täysin ehdoton. Pari vuotta sitten naapurin setä oli kalastanut itse ankeriasta ja halusin toki maistaa sitä. Ilmeisesti makuaistini on ehtinyt muuttua paljon, sillä se maistui ihan kalanmaksaöljykapseleilta."

Lohturuokasi?

"Karkki kaikissa mahdollisissa muodoissaan. Olen todella hyvä syömään karkkia ja söisin sitä varmaan tauotta, jos en yrittäisi vähän rajoittaa. Ehdottomia suosikkejani ovat Hopeatoffee ja se Fazerin suklaalevy, jossa on mukana lontoonrakeita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit