Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virkeitä viinejä grilliherkuille

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Jos herkulliset lisäkkeet nostavat grillauksen arjen yläpuolelle, viinien valinnassa voi myös etsiä ominaisuuksia, jotka ovat tavallista mielenkiintoisempia.

Mausteinen broileriannos huokuu kesän kuumuutta ja paahdetta yrttisen makunsa kanssa. Tyylikäs ja viileänä tarjoiltuna maukas eteläranskalainen roseeviini Château d'Aqueria Tavel Rosé 2014 (14,54 euroa) on klassinen kesäjuoma, joka on riittävän vahva broilerin runsaaseen makuun.

Välikyljys on voimakkaan ja runsasmakuisen punaviinin ystävä. Tämän pihvin erikoinen mallasviskin makuinen maustevoi herätti heti hakemaan viiniä, jossa on voimakkaasti tamminen aromi kuten viskissäkin. Argentiinalainen Pascual Toso Cabernet Sauvignon 2013 (11,95 euroa) on muhkean makuinen, pehmeä ja runsaan tamminen. Siis täyteläisten viinien ystävälle juuri oikea viini pihvin kanssa.

Uudet perunat ja kantarellit kuuluvat kesään samoin kuin lohi ja persilja. Tämä maistuva kokonaisuus ansaitsee aromaattisen, mutta ei liian voimakkaan makuisen viinin. Unkarilainen Pannonhalmi Tricollis 2014 (10,69 euroa) on kevyt, raikkaan hapokas ja sopivan aromikas tälle ikoniselle kesäannokselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit