Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seuraksi sherryä, viiniä ja olutta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Savustaminen voi olla kauhistus sommelierille. Joskus savun maku on niin dominoiva, että viinin tai muiden juomien aromit peittyvät savuun. Siksi kannattaakin kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä viini tuo tullessaan savustetun ruuan makuun. Hillitty savuisuus toki antaa mahdollisuuden viinienkin esillepääsyyn.

Keitot eivät juuri juomia viereensä tarvitse, koska niissä on nestettä ihan riittämiin. Savustetun tomaattikeiton kanssa voi kuitenkin halutessaan kääntyä vanhaan perinteeseen: keiton kanssa sopii tarjota sherryä. Pikkulasillinen puolikuivaa Cuesta Medium Dry Sherryä (7,58 euroa) viileänä tarjottuna on tämän perinteen mukainen valinta.

Jättikatkarapujen savu ja valkosipuli voisivat pitää makeahkosta viinistä, jossa on kuitenkin ryhtiä ja kohtalaisesti aromeja. Koeteltu viinityyppi tässä yhdistelmässä on riesling. Puolimakea Baron Heyl Estate Riesling 2013 (13,98 euroa) on hyvin runsashappoinen, joten viinissä riittää ryhtiä tyylikkään annoksen kanssa.

Halloumin ja miedon savun yhdistelmä broilerissa antaa monia mahdollisuuksia juomille. Annos on kevyt, joten olut voisi sopia. Mukavan kevyt ja ryhdikäs oluttyyppi on perinteinen saksalaistyyppinen vehnäolut. Sen pienesti mausteinen maku säestää tätä annosta hyvin. Weihenstephaner Hefeweissbier (3,68 euroa) huuhtelee hedelmäisen arominsa kanssa broilerin makuja viettelevästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit