Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuliselle ruualle olutta, yrttiselle viiniä

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Juomien valinnassa aloitetaan yleensä pääraaka-aineesta ja sitten pohditaan lisukkeiden ja mausteiden merkitystä. Mausteiden vaikutus ruuan luonteeseen on hyvin tapauskohtaista, selvin vaikutus juomavalintaan on tulisilla ruuille. Mitä enemmän makua mausteisuus tuo ruokaan, sen enemmän painoarvoa sillä on juomaan.

Tulinen marinadi ei paljon houkuttele viiniä rinnalleen. Ensinnäkin voimakas maku helposti peittää viinin aromin, ja hapokkaan viinin tarjoaminen tuliselle ruualle on hiukan kuin heittäisi bensiiniä liekkeihin. Tulisuus saa yllättävää lisäpontta hapokkaasta nesteestä. Siksi hyvä valinta tässä on kepeä olut. Saksalainen uutuusvehnäolut Tucher Helles Hefe Weizen (3,32 euroa) on mieto, raikas ja kevyt. Juuri sopiva kesään ja tulisen ruuan oheen.

Yrttinen salsa verde onkin jo paljon miedompi tapaus. Siinä yrtit tuovat mietoja mutta intensiivisiä makuja mukanaan, ja viinimaailmastakin löytyy tähän makuun monia hyviä tuotteita.

Esimerkiksi aromikas valkoviini tuo makunystyröitä hiveleviä makuja salsa verdelle. Portugalilainen Adega de Pegões Colheita Seleccionada 2014 (9,49 euroa) on tasapainoinen ja runsasmakuinen uutuusviini, jossa makua antavat Chardonnayn lisäksi paikalliset portugalilaiset lajikkeet. Myös uusseelantilaisista hedelmäisistä sauvignon blanc -viineistä löytää tähän sopivan kumppanin.

Maustevoit antavat ehkä hiukan vähemmän makuja kuin marinadit, jolloin pääraaka-aine pääsee enemmän esiin ja juoman voi valita sen mukaan. Tässäkin tosin on muistettava, että tulinen chili ei ole viinin ystävä vaan liittoutuu oluen kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit