Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unohda ankea porkkanasalaatti, kokeile herkullista harvennusporkkanaa

Kun porkkanamaa alkaa rehottaa, kotikokille koittaa herkullinen hetki.

Ruoka
 

Kauniin vihreäksi muuttuva keittiöpuutarha on kutkuttavaa aikaa kotiviljelijälle. Lupaus sadosta on jo mielen ja kielen päällä. Malttamaton kokki kaahaa express-kaistaa onneen ja poimii ensi sadon pienet kasvikset. Se kannattaa, sillä rivistössä kasvavia vihanneksia suositellaan harvennettaviksi, jolloin lopuille kasviksille jää riittävästi tilaa kehittyä täyteen mittaansa.

Hennot harvennuskasvikset ovat maultaan täydellisiä, sillä niissä maistuu sadonkorjuun ensi hetki. Eikä ulkomuodossakaan ole moittimista, sillä pienet vihannekset ovat syötävän suloisen näköisiä lautasella.

Harvennusporkkanat ovat täydellisiä sellaisenaan nautittuna. Niiden makea maku saa taatusti kesän kielelle. Jos porkkanat sellaisenaan jo kyllästyttävät, kokeile tätä ohjetta.

Tässä porkkana pääsee salaattiin juuston ja peston kanssa. Älä anna porkkanasalaatti-sanan säikäyttää, sillä ohje on kaukana laitoskeittiön raasteesta. Eikä pestokaan ole se väsyneen vetinen, 90-luvulta maistuva soosi, vaan terhakoista porkkananlehdistä ja basilikasta surautettu kesäisen vihreä kastike.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit