Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etikkaiselle kalalle sopii olut

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Ahven antaisi monia mahdollisuuksia valkoviinin valintaan, mutta tämän ahventaiteilun etikka kyllä poistaa viinin valikoimasta. Sen sijaan olut sopii marinoitujen pikkuahventen seuraksi mitä mainioimmin. Kannattaa kokeilla tuusulalaisen pikkupanimon mainiota iloittelua tämän vuoden trendistä, Indian Pale Alesta. Maukas ja ryhdikäs Maku Brewing IPA (4,20 e) on saatavilla ympäri maata Alkoista.

Hauki taas on klassinen kalamurekkeen kala. Rapuisan murekkeen kanssa sopisi monikin tyylikäs valkoviini, mutta vahvan makuinen gribiche-kastike rajoittaa valintaa. Tähän on syytä hakea hiukan makeutta mukaan, jotta muna ja etikka eivät vaikuttaisi liikaa viinin makuuun. Puolikuiva riesling lienee helpoin ratkaisu. Alsacelainen Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2014 (13,50 e) sopii murekkeen kanssa erinomaisesti.

Kuha-poke on herkkäarominen, mutta tyyliltään hyvin aasialainen ruoka. Sen kanssa kannattaa valita varma viini: puolikuiva gewürztraminer on ollut jo parinkin sommeliersukupolven suosikki aasialaisen chilin ja muiden mausteseosten kanssa. Gewurztraminer 'Hugel' 2012 (18,98 e) on hienostuneen kuharuuan juoma. Sen sopiva makeus, vähähappoisuus ja mainion runsaat aromit ovat täydellisessä sopusoinnussa annoksen makujen kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit