Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jauheliha on oluen ystävä

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Jauheliharuuille sopii ruokajuomaksi olut. Toki jos tekee jotain erityisen juhlallisia ruokia jauhelihasta, viineistäkin alkaa löytyä kiinnostavia juomia. Näille resepteille luontevia kumppaneita ovat kuitenkin mallasjuomat.

Nuudeliannosta hallitsevat inkiväärin ja chilin maut. Näihin sopii pehmeä ja täyteläinen juoma, jossa ei ole liikaa hapokkuutta tai jälkikarvautta. Yksi parhaista alkoholittomista oluista, Lapin Kulta Arctic Malt Alkoholiton (1,14 e), on varsin sopiva tähän. Enemmän luonnetta löytyy aidoista vehnäoluista, esimerkkinä Gotlands Bryggeri Wisby Weisse (3,98 e).

Tortillalasagnen luontainen kumppani olisi tietysti miedonmakuinen meksikolainen olut (Corona Extra 2,83 e tai Sol 2,32 e) Hiukan enemmän makua ja raikkautta saa pienpanimoiden uranuurtajan mainiosta Anchor California Lagerista (3,71 e).

Sloppy joe -hampurilainen voi olla vaikeaa syödä siististi, mutta sen makumaailma antaa mahdollisuuden olla trendikäs. Voimakkaasti humaloidut oluet tuovat makunsa puolesta ryhtiä aterialle.

Mainio alkoholiton BrewDog Nanny State (2,33 e) Skotlannista on tiukasti humaloitu ja toimii varmasti ryhdin tuojana.

Vastaavasti erittäin vahva amerikkalainen Great Divide Hercules Double IPA (6,19 e) tuo arkiseen ruokaan aivan uusia ulottuvuuksia hillittömän humaloinninsa ja todella pitkän, täyteläisen makunsa ansiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit