Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jauheliha on arjen kruunaamaton kuningas

Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä, sillä jauheliha on keittiön todellinen moniottelija. Ota siitä kaikki irti ja kokkaa kolme täysin erilaista ruokaa arjen pelastajaksi.

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista
Ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen haluaa oikaista mutkat suoriksi arkena ja päästä vähällä viikonloppuna – mausta ja tyylistä tinkimättä.
Ruokatoimittaja Sanna Kekäläinen haluaa oikaista mutkat suoriksi arkena ja päästä vähällä viikonloppuna – mausta ja tyylistä tinkimättä.

Kun koulu alkaa, kotikokkikin kaipaa taas kekseliäisyyttä arkisiin raaka-aineisiin. Murkinan pitäisi syntyä vähällä vaivalla ja melko nopeasti.

Pelastus syntyy paistamalla iso satsi jauhelihaa, jota jatkojalostamalla valmistuu kolme ihan erilaista ruokaa. Niissä maistuvat maailman maut: kiinalainen nuudeliruoka, meksikolainen nacholasagne ja amerikkalainen sloppy joe -hampurilainen.

Kiinalaisessa jauheliharuuassa liha sekoitetaan riisinuudeleihin ja maustetaan chili- ja hoisin-kastikkeilla.

Meksikolainen versio lasagnesta on todella herkullinen ja nopea. Nachot ladotaan kerroksittain pannulle pavuilla rikastetun jauhelihakastikkeen kanssa. Päälle juustoa, pieni paisto uunissa ja mahtiruoka on korianterisilppua vaille valmis tarjottavaksi.

Amerikkalaiset Sloppy joe -burgerit eli jauhelihakastikkeella täytetyt hampurilaiset on tervetullut ruokalaji niille, jotka rakastavat purilaisia, mutta ovat jo kyllästyneet pihvien paistamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit