Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääsiideri sopii omenajälkiruokaan

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Tiukan ja tiiviin oloinen maapähkinäpohjaan leivottu omena-kauraherkku on luonteeltaan ylettömän makea. Tällainen ruoka vaatii seurakseen hyvin makean viinin.

Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce (8,87 euroa) hyvin kylmänä tarjoiltuna on makea ja vahva viini. Se antaa hauskoja välimerellisten hedelmien lisäsävyjä paahdetulle piiraalle ja sopii myös jäätelön kanssa.

Herkullinen mascarponella höystetty omena-pekaaniannos innoittaa hakemaan omenan makua juomastakin. Aivan uskomaton siideri, kanadalainen "jääsiideri" Neige Première 2012 (29,90 euroa) on taivaallinen juoma myös tämän annoksen kanssa.

Alkossa on yllättäen myös pari kokeilemisen arvoista alkoholitonta siideriä. Val de France Organic Pomegranate (2,47 euroa) sisältää hieman granaatiomenan makua. Pur Jus de Pomme Petillant (7,87 euroa) on samea ja makea, todella runsasmakuinen juoma.

Aamiaismuffinin juoma on haastavin. Juomien yhdistäminen aamiaisruokiin on melko harvinaista – hyvä mehu, kahvi tai tee juodaan ja nautitaan sellaisenaan riippumatta siitä mitä aamiaislautasella on.

Brunssi antaa hiukan enemmän mahdollisuuksia, brunssillahan on usein tapana tarjota kuohuviiniä. Viikon aamiaismuffinille voisikin suositella perinteistä Belliniä, samppanjalla tai kuohuviinillä raikastettua persikkamehua. Alkoholittoman version saa vichyn avulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit