Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perticaia Montefalco Rosso 2012

Eloisa ruokaviini Umbriasta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Perticaia Montefalco Rosso 2012
Italia, DOC Montefalco Rosso
Tuottaja: Perticaia, DOC Montefalco Rosso
Rypäleet: Sangiovese, Sagrantino, Colorino.
Hinta: 14,90 euroa

4/5 tähteä

 

Mikä?

Punaviini Italian Umbriasta.

Miksi?

Umbria ei ole alueena yhtä tunnettu kuin naapurialue Toscana. Tämä viini on alueen kuuluisimman punaviinin Sagrantino DOCG:n pikkuveli. Viiniin on käytetty reilusti Sangiovesea. Viiniä ei ole kypsytetty tammitynnyrissä, jotta sen ryhdikäs olemus kestäisi pitempään.

Millainen?

Keskisyvä, hieman kehittyneen näköinen viini tuoksuu runsaasti kypsiltä kirsikoilta ja muilta tummilta marjoilta sekä mausteilta. Maussa aromit ovat samankaltaisia. Viinin kypsytyksessä ei ole käytetty tammea, mikä on vaihtelun vuoksi mukavaa hyvätasoisessa punaviinissä. Tynnyrikypsytys pehmentää makua. Tässä viinissä onkin poikkeuksellista eloisuutta ja pirteyttä hapokkuuden ja juuri sopivan karheiden tanniinien muodossa. Melko pitkä maku päättyy hapankirsikkaiseen ja mausteiseen tunnelmaan. Viinistä jää ryhdikäs ja muodokas vaikutelma.

Mihin?

Tämä on ennen kaikkea ruokaviini. Pehmeän hedelmäistä seurusteluviiniä hakevat pettyvät varmasti tätä juodessaan. Viinin hapot ja tanniinit tarjoavat oivan parin erityylisille liharuuille ja juustoille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit