Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sienipizzan kaveriksi belgialaisolut

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Sienten maanläheisten makujen kanssa luontainen valinta olisi maan aromeja sisältävä viini. Tällaiset viinit ovat yleensä pitkälle kehittyneitä, hyvätasoisia ja kalliita, joten tuntuu hiukan turhalta tarjota niitä yksinkertaisen pizzan kanssa.

Onneksi olutmaailmasta löytyy mainio, hyvin erikoinen belgialaisolut, joka sopii sekä makunsa että hintansa puolesta sienipizzan kanssa. Boon Oude Geuze (5,79 e) on melkein viinillinen, pitkään kypsytetty erikoisolut. Siinä on myös hyvät hapot, joten se taittaa hyvin paistoksen juuston. Maussa korostuu muhennettu omena ja mausteinen maamaisuus.

Valkosipulilla ilakoiva vihannesdippi on valkoviinin ystävä. Koska ruoka on herkän yksinkertainen ja mukavan edullinen, ehdotukseni on sijoittaa hiukan enemmän viinin laatuun. Sergio Roero Arneis 2013 (18,44 e) on hyvätasoinen, melko mieto mutta silti pitkänmakuinen ja tyylikäs viini, josta sardellikin pitää.

Marjakimaran ja kirsikkaolutsabayonin juomasuositus pulpahtaa heti mieleen.

Ehdoton suosikkini tässä on makea italialainen kuohuviini Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (11,99 e). Sen kuohuviininomainen kepeys, marjainen maku sekä makeus ovat kaikki kohdallaan syksyisen marjaherkun kanssa. Aterian päättäminen kuohuviinin kera on sangen piristävää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä