Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruokabloggaajien MM-kisoissa palkittu Virpi Mikkonen tähtää maailmalle

Virpi Mikkonen palkittiin ruokabloggaajien MM-kisassa New Yorkissa. Nyt hänen silmissään siintää jo trendien mekka Los Angeles.

Ruoka
 
Ville Männikkö
Virpi Mikkonen aloitti bloggaamisen kuusi vuotta sitten puolivahingossa. Kesäkuussa hänen Vanelja-bloginsa sai kansanvälistä tunnustusta.
Virpi Mikkonen aloitti bloggaamisen kuusi vuotta sitten puolivahingossa. Kesäkuussa hänen Vanelja-bloginsa sai kansanvälistä tunnustusta. Kuva: Ville Männikkö

Ruoka ei kiinnostanut Virpi Mikkosta vielä muutama vuosi sitten lainkaan. Se oli vain pakollinen päivittäinen rutiini.

"Jääkaapissani oli tonnikalapurkki ja valo", hän kertoo.

Nyt hänen Vanelja-bloginsa on palkittu sarjansa parhaana ruokabloggaajien MM-kisoissa New Yorkissa. Saveur Food Blog Awards -nimellä kulkevan kisan raati valitsi Mikkosen blogin voittajaksi Best designed food blog -kategoriassa kesäkuussa.

Mikkonen on yhä pyörällä päästään äkkimenestyksestä. Hän on pitänyt blogiaan vasta vajaan vuoden, mutta onnistunut sinä aikana saamaan sille laajan lukijakunnan. Vaneljaa seuraa 76 000 ihmistä kautta maailman, ja seuraajia tulvii koko ajan lisää.

Kaikki alkoi vatsavaivoista.

"Työskentelin Trendi-lehdessä ja pidin muiden töiden ohella Kiitos hyvää -nimistä hyvän olon blogia. Kirjoitin sinne kokemuksestani, kun jätin karkit, sokerin, gluteenia sisältävät viljat ja prosessoidut maitotuotteet pois. Aloin voida paljon paremmin ja innostuin sen myötä kehittämään reseptejä."

Kiitos hyvää -blogi sai nopeasti paljon lukijoita. Raakaruoka ja gluteeniton ruokavalio eivät olleet vielä vuonna 2009 lyöneet läpi, mutta blogin suosiosta päätellen vaikutti siltä, että monet kärsivät samoista vaivoista kuin Virpi Mikkonen.

Hän innostui kehittämään yhä lisää ruokaohjeita ja opetteli myös valokuvaamaan. Saatuaan lapsen hän ei enää palannutkaan hoitovapaalta töihin, vaan jättäytyi freelanceriksi. Äitiysloman aikana tulevaisuudensuunnitelmat olivat selkiytyneet. Kiitos hyvää sai mennä, suunnitteilla oli jo ensimmäinen ruokakirja ja uusi nettisivusto Vanelja.

Sen kohderyhmä oli alusta alkaen kansainvälinen. Mikkonen alkoi pitää uutta blogia suomen ohella englanniksi. Hyvät ystävät, graafiset suunnittelijat Lotta Nieminen ja Leena Oravainio tulivat avuksi suunnittelemaan ulkoasua.

"Blogin nimi pälkähti päähäni yhtäkkiä, ja tiesin heti, että siinä se on. Vaneljassa yhdistyvät nautinnot, hyvinvointi ja esteettisyys", Mikkonen sanoo.

Hänen yllätyksekseen blogi lähti heti leviämään.

"Oli oikea ratkaisu alkaa kirjoittaa sitä englanniksi. Blogimaailma on kansainvälinen, ja siellä erottuvat nimenomaan huolella tehdyt, tyylikkäät blogit."

Blogattuaan kuusi vuotta Virpi Mikkonen tietää, mikä kiinnostaa lukijoita.

"Terveelliset vaihtoehdot, perusasiat, kuten lähiruoka, gluteenittomuus, eettisyys", hän luettelee. "Esimerkiksi hapankaali ja luuliemikeitto palaavat ruokapöytiin. Sienet, mustikat ja lakat nousevat uuteen arvoon. Meillä on paljon perinneruokia ja raaka-aineita, joihin emme ole kiinnittäneet sen kummempaa huomiota, vaan ottaneet ne itsestäänselvyyksinä."

Blogien virrassa erottuvat myös ne, jotka huomaavat ensimmäisinä ajankohtaiset ilmiöt ja uudet trendit.

Ideoita Virpi Mikkonen saa seuraamalla kansainvälisiä bloggaajia ja ruokasivustoja sekä kuuntelemalla omaa vaistoaan.

"Jos haluaa pysyä ajan tasalla, tärkeintä on pitää silmällä Yhdysvaltojen länsirannikkoa. Siellä trendit syntyvät, ja sieltä ne matkaavat Eurooppaan."

Siellä, hyvän ruuan ja uusien ilmiöiden keskellä Mikkonen haaveilee tulevaisuudessa voivansa asua osan vuotta. Suunnitelmissa on Vaneljan kansainvälisen menestyksen myötä myös ruokakirjojen julkaiseminen ulkomailla. Kesällä ilmestynyt e-kirja Kind Ice Cream voisi ehkä olla sellainen.

 

Blogin osoite on vanelja.com

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit