Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Domaine Wardy Les Terroirs 2012

Ärhäkän mausteinen punaviini Libanonista

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Domaine Wardy Les Terroirs 2012
Libanon, Bekaa Valley
Tuottaja: Domaine Wardy
Rypäleet: Cinsault, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot
Hinta: 11,50 euroa

3/5 tähteä
 

Mikä?

Punaviini Bekaan laaksosta Libanonista.

Miksi?

Bekaan laakson viinit ovat tyyliltään rhônelaisia, mutta maussa korostuu paikallinen viehtymys mausteisiin. Hyvä niin, viineihin saadaan omintakeista makua.

Millainen?

Hiukan sinertävän punaisessa viinissä on melko runsas tuoksu. Viiniä ei ole kypsytetty tammessa, joten aromit ovat peräisin rypäleistä ja käymisestä. Päällimmäinen piirre on mausteisuus ja sen ohessa kirsikkaisuus, mutta mukana on myös kuivattua luumua. Viinin maku on keskitäyteläinen ja täysin kuiva. Sitä leimaa mausteisuus, joka tuntuu selvästi ennen mustan kirsikan tuomaa raikkautta. Tanniineja on melko paljon ja ne kuivattavat makua mausteiden kanssa. Maku on melko kaukana modernin hedelmäisestä linjasta. Tämä viini kunnioittaa vanhoja perinteitä ja nostaa esiin karvaat maut.

Mihin?

Sellaisenaan tämä viini maistuu todennäköisesti harvalle, sillä viinin maku on korostuneen mausteinen. Mutta viini on aivan erinomainen ruokapöydässä liharuokien kumppanina, erityisesti lammasruokien kanssa. Viinin maku pysyy ryhdikkäänä myös melko mausteisen lihan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit