Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä tarjoa ruuanlaittoviiniä

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Satunnaisesti kuulen väitteen: juo samaa viiniä, mitä käytät ruuan valmistamiseen. Sinänsä kätevä vinkki, mutta valitettavasti se ei useinkaan toimi kovin hyvin. Viini on nimittäin vain yksi osa ruuan elementeistä – muilla tekijöillä on usein huomattavasti suurempi merkitys viinin valintaan.

Mestari Henri Alén suosittaa kanipadan valmistukseen hapokasta valkoviiniä. Kanipadan juomaksi sopisi kyllä hapokas valkoviinikin, sen verran kepeän oloinen ruoka se on. Suosittelen kuitenkin juomaksi hiukan hapokkaampaa punaviiniä.

Hyvä valinta on esimerkiksi Beaujolais'n alueelta tuleva tasokas Château des Poupets Juliénas 2012 (13,98 e). Sen marjainen sekä jo hieman kehittyneen oloinen aromikkuus sekä keventävä hapokkuus on sangen luonteva valinta kanipadan oheen.

Lohen ja punaviinirisoton seuraksi onneksi harvalle tulee mieleen punaviini. Yltiöpäinen kulinaristi saattaisi kyllä kokeilla punaviiniä, mutta harva pitäisi sen yhdistelmän kalamaisen karvaasta mausta. Kohtalaisen vahva ja runsasmakuinen valkoviini on turvallisempi vaihtoehto. Australialainen The Hermit Crab Viognier Marsanne 2014 (14,90 e) on melko muhkea ja sopivan hapokas lohen ja risoton seuraksi.

Jos simpukoiden liemessä ei olisi reilusti currya, klassikkovalinta olisi muscadet Loiren laaksosta. Curry on kuitenkin niin vahvaa, että tuo viini jäisi auttamatta ruuan alle.

Siksi hiukan vahvempi, hapokas valkoviini Alsacesta on simpukkaruualle mitä mainioin valinta. Wolfberger Riesling-Pinot Gris 2014 (13,46 e) on sekä hapokas, mineraalinen että sopivan kukkainen ja mausteinen kohtaamaan simpukat ja maukkaan liemen curryn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit