Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Livon Friulano 2014

Ihastuttavaa tyylikkyyttä ja raikkautta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Livon Friulano 2014
Italia, DOC Collio
Tuottaja: Livon
Rypäleet: Friulano
Hinta: 16,98 e

4/5 tähteä

 

Mikä?

Tyylikäs ja ryhdikäs valkoviini Venetsian pohjoispuolelta Friulin alueelta.

Miksi?

Italia on punaviinimaa. Valkoviinejä löytyy pienistä taskuista sieltä täältä ympäri maata. Yksi herkullisia valkoviinejä tuottava paikka on Collio Frulin alueella Italian koillisnurkassa. Viinit tehdään Friulano-nimisestä paikallisesta lajikkeesta.

Millainen?

Tuoksu on miellyttävän runsas. Aromit muistuttavat hiukan hyvätasoisia chardonnay- ja viognierviinejä: keltaista hedelmää ja kukkaismaista päärynää. Lisäksi nenässä tuntuu yrttimäistä mausteisuutta sekä mineraalisuutta.

Viinin maku on keskitäyteläinen ja reilun hapokas, tuoreen oloinen. Runsas ja ryhdikäs rakenne saa seurakseen pitkän maun. Viinin loppumaku on päärynäinen ja mineraalinen. Ihastuttavan raikas ja tyylikäs kokonaisuus.

Mihin?

Tässä viinissä on onnistunut rakenne – juomalla on monta käyttöä ruokapöydässä. Viini on hapokas, joten rasvaisetkin tai kermaiset ruuat eivät sitä pelota. Viinin aromit ovat tiiviitä mutta eivät liian paksuja tai voimakkaita, joten hennommatkin kalat suostuvat viinin seuralaiseksi. Tyylikäs maku kohentaa vaatimattomankin ruuan kanssa kokonaisuutta tasokkaampaan suuntaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit