Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelijä Anu Sinisalo käyttää sitruunaa mihin vain

Suosikkiraaka-aine maistuu hänelle jo aamuvarhaisella.

Ruoka
 
Milka Alanen
Näyttelijä Anu Sinisalo pakkaa aina reissuille mukaan mutteripannunsa.
Näyttelijä Anu Sinisalo pakkaa aina reissuille mukaan mutteripannunsa. Kuva: Milka Alanen

Mitä söit eilen?

"Aamiaiseksi kaurapuuroa, lounaaksi kanasalaatin. Välipalana oli luonnonjogurttia ja marjoja. Illalliseksi söin Heinolassa olevan Dorrit-kalakaupan ihanan kalakeiton. Eilinen oli aikalailla perussetti ruokailutapojeni puolesta."

Suosikkiraaka-aineesi?

"Käytän paljon sitruunaa. Se on monipuolinen raaka-aine, jota voi hyödyntää monessa jutussa joko puristamalla sen mehun tai raastamalla kuoren. Itseasiassa aloitan päiväni aina vesilasillisella, johon puristan sitruunaa. Se tekee hyvää."

Mistä keittiövälineestä et luovu?

"En ole mikään keittiöhifistelijä, joten kotoani ei löydy hienoja koneita ja välineitä. Haluan kuitenkin juoda hyvää kahvia, missä ikinä olenkin. Tästä syystä kuljetan aina mukana omaa rakasta mutteripannuani."

Minkä ruuan muistat lapsuudesta?

"Mummini teki todella hyvää lihamakaronilaatikkoa ja jälkiruuaksi vaniljakiisseliä. Ne ovat sellaisia reseptejä, joita vaalin omassakin keittiössäni. Lihamakaronilaatikon teen täysimaitoon ja käytän mummin tapaan maustepippuria. Eihän se ihan samalta maistu, mutta melkein."

Kenen kanssa haluaisit illalliselle?

" Kofi Annan on ihminen, joka on nähnyt ja kokenut niin paljon kaikenlaista. Olen varma, että hän olisi kiinnostavaa pöytäseuraa. Haluaisin puhua hänen kanssaan enemmän elämästä ja suvaitsevuudesta kuin politiikasta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit