Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihapata kaipaa happoja

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Sinisimpukoiden hyvin suosittu kumppani on mieto ja hapokas valkoviini, ranskalaiset suosivat usein muscadet-viiniä. Tämä belgialainen versio simpukoista on kuitenkin erilainen, siinä on hyvin hallitsevat maut fenkolista ja korianterista. Siksi valkoviininkin on tässä syytä olla todella runsasmakuinen.

Uusiseelantilainen Mud House Marlborough Sauvignon Blanc 2014 (13,98 e) sopii tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Viini on maultaan hyvin runsas ja sen aromit luontuvat hyvin yrttiseen sinisimpukka-annokseen.

Flaamilainen lihapata on täyteläisen oloinen ruoka. Monelle voi tulla mieleen hankkia mahdollisimman täyteläinen punaviini sen seuraksi. Ajatus on herkullinen kunhan muistaa, että viinissä on hyvä olla riittävästi happoja, jottei ateriakokonaisuudesta tule typerryttävän raskas. Viinin hapot raikastavat ja keventävät muhkeaa lihapataa.

Yksi suosikeistani olisi tässä australialainen Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz 2011 (22,90 e). Uskomattoman täyteläinen viini, jonka upeat hapot pitävät viinin maun hengissä myös kaikkein raskaimpien ruokien kanssa.

Belgialaiset eivät pelkää raskasta jälkiruokaakaan. Herkullinen ja tahmaisen makea suklaakakku ei hevillä suostu minkä tahansa makean viinin kumppaniksi.

H & H Madeira Malvasia 10 Year Old (19,99 e) jaksaa pureutua suklaan ja voin maun taakse ja huuhtelee suuta maukkaiden aromiensa kanssa jopa paremmin kuin punainen portviini.

Jos haluaa keventää aterian päätöstä, makea kuohuviini antaa siihen hauskan kuplivan mahdollisuuden. Italialainen Tosti Asti Dolce (10,69 e) on makea ja kevyt. Sen ilo suklaakakun kanssa perustuu raikkaan vaahtoavaan suutuntumaan. Viinin pitää olla todella kylmää, 4–6 astetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit