Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tämä kasvislasagne on työläs – mutta lopputulos hipoo täydellisyyttä

Maukkaan kasvislasagnen tekeminen vaatii ensiluokkaiset raaka-aineet, näppituntumaa ja riittävästi aikaa.

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Niinkin upea ruoka kuin pitkään hauduteltu jauhelihalasagne tapasi voittajansa vuonna 1999. Sinä kesänä löysin australialaisen Donna Hayn The new cook -keittokirjan Tukholmasta.

Pakkaspäivän lakanapyykinraikkaat, simppelit mutta herkulliset ruokakuvat saivat ahmimaan kirjaa. Sivuille säilötyt ruokatahrat nostavat kokatut makumuistot uudelleen huulille ja todistavat, että kaunis keittokirja voi olla myös hyvä.

Mutta takaisin taivaalliseen lasagneen. Kulunut tunnustus, mutta salaisuuden on pakko olla raaka-aineissa. Pehmeät, pulleat tomaatit, grillissä paahdetut munakoisoviipaleet, tuoksuvat yrtit ja häpeämätön määrä juustoraastetta ladotaan kerroksittain vuokaan. Väliin levitellään tuoreita lasagnelevyjä – mielellään itse veivattuja. Ei sen kummempia taikatemppuja.

Aussilasagnen ensi-illassa siippa ihmetteli, miten on mahdollista, että kasvisruoka on näin hirveän hyvää. Edelleen se kuuluu niiden yhden käden sormilla laskettaviin ruokiin, joita hän kaksi kertaa vuodessa kärttää.

Eikä ole vaikea houkutella jälkikasvua sunnuntaisyöminkeihin, kun mainitsee nimeltä tämän maagisen ruokalajin. Olen kestinnyt tällä ystäviä ja sukulaisia, eikä kukaan ole säästynyt keittiö-amorin nuolelta – haarukoiden tahti kiihtyy kun seurue vilkuilee huolestuneena hupenevaan vuokaan – kai tätä riittää lisää.

Yksi kompastuskivi tämän ruuan valmistuksessa voi olla: komponenttien tasapaino. Niin kuin vuokaruuissa aina, lopputulos paljastuu vasta tunnin jännittämisen jälkeen. Balansoituiko munakoison itketyssuola juuri oikealle tasolle, pehmenivätkö pastalevyt riittävästi tomaattien omasta mehusta tai tuliko yrttejä sittenkin pihdattua?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit