Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reino Nordin inhoaa äijäruokaa

Ruoka
 
Muusikko Reino Nordin käy mielellään Turun ravintoloissa.
Muusikko Reino Nordin käy mielellään Turun ravintoloissa.

Mitä jääkaapissasi on aina?

"Valo ainakin! Ja Dijon-sinappia. Sitä menee mihin vain ja voin syödä sitä lusikalla suoraan purkistakin, jos iskee oikein pitelemätön sinappihimo."

Millä ruualla voisit elää loppuelämäsi?

"Jollain aika askeettisella. Esimerkiksi hapankorpuilla ja voilla. Olen iän myötä huomannut, että mitä vähemmän syö, sitä paremmin voi. Ei tarvitse käydä koko ruokaympyrää läpi voidakseen hyvin."

Minkä ruuan muistat lapsuudestasi?

"Mummin spagetti bolognesen. Sitä syötiin mummin luona usein, koska sillä oli helppo ruokkia iso jengi. Teen siitä nykyään jonkinlaista versiota omille lapsilleni."

Kuka on kulinaristinen esikuvasi?

"Pakko vastata, että vaimoni Maria on mainio kokki! Juoksen koko ajan ympäri Suomea ja hän on joutunut hoitamaan perheemme ruokahuollon ja hyvin onkin hoitanut. Hifistelypuolelta keittiömestari Sasu Laukkonen. Arvostan sitä, että hän pystyy loihtimaan mahtavia ruokaelämyksiä sellaisista ainesosista, jotka ovat monelle pelkkää räkää, kuten vaikka roskakaloista."

Suosikkiravintolasi?

"Lempiravintolani Blanco ja Tintå sijaitsevat Turussa. Turun ravintolaskenelle täytyy muutenkin antaa pisteet. Siellä osataan!"

Mitä ruokaa inhoat?

"Kaikkea sellaista, jota pidetään suomalaisten miesten ruokana. Esimerkiksi huonolla uppokeittimellä valmistettu huoltoasemasafka sekä kotimaiset makkarat, kabanossit ja muut. Oikeastaan kaikki äijämäisessä ruuassa ällöttää."

Syötkö aina lautasen tyhjäksi?

"Pyrin ottamaan lautaselle vain sen verran kuin syön. Kun katsoo ympärilleen, niin tulee fiilis että melkein jokainen syö liikaa. Jenkkakahvaa on hoikillakin. Se on se buffet-asenne, että pitää syödä koko rahan edestä vaikka olisi jo kylläinen. Kun syö, olisi hyvä ajatella vatsaansa eikä suutaan. Suu nimittäin kyllä käy, jos sinne jotain tunkee."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae reseptejä

Reseptit