Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jamie Oliverin paras vegaaniruoka

Brittimestarin kasvisversio perinteisestä Shepherd's Pie -vuoasta kerää ylistyksiä

Ruoka
 
Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Mikään brittiruoka tuskin yltää klassisuudessaan Shepherd's Pien eli liha-perunasosevuoan tasolle. Mehevä jauhelihakastike perunasoseella päällystettynä ja uunissa paistettuna on viileässä ja sateisessa saarivaltiossa lohturuokaa parhaimmillaan.

Jamie Oliver (joka tuskin esittelyjä kaipaa) kuitenkin rohkeni uudistaa klassikon ja taiteili siitä vegaanisen version. Oliver tekee nykyisin paljon kasvisruokareseptejä, ja on näyttävästi mukana Meatless Monday -liikkeessä.

Tähän huippukokin vegevuokaruokaan minut perehdytti eräs ystäväni, joka oli sitä mieltä, että kyseessä on Oliverin paras vegaaninen resepti. Hän oli jakanut ohjeen ilosanomaa jo jonkin aikaa, ja vastaanotto oli poikkeuksetta kiittävä.

Resepti saattaa aluksi vaikuttaa työläältä, mutta ei lopulta ole kovin aikaavievä. Kastikkeen valmistuksen voi aloittaa perunoiden ja bataattien kiehuessa. Säilötyillä kikherneillä ja linsseillä oikaisee monta mutkaa matkalla lopputulokseen.

Ja lopputulos. Se on kaikkea, mitä lokakuiselta iltaruualta voi vaatia: lämmittävä, täyttävä, mehevä ja makoisa.

Linssien, kikherneiden, aurinkokuivattujen tomaattien, sienten ja kunnollisen maustamisen ansiosta peruna-bataattisoseen alla lymyilevä muhennos on suorastaan – lihaisa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit