Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanelille aavistus makeutta

Ruoka
 
Jouko Mykkänen

Juomien kannalta kanelin maku sinänsä ei ole ihmeellinen, mutta tapana on käyttää hiukan makeutta sisältäviä juomia, jotteivat karvaat maut pääse liikaa esille.

Meksikolaisen possuruuan kanssa runsasarominen, hapokas ja puolimakea saksalainen Baron Heyl Estate Riesling 2013 (13,98 e) täyttää herkullisesti nuo kriteerit. Runsaat hapot antavat vielä miellyttävän pirteän jälkimaun kokonaisuuteen.

Libanonilainen hashweh on täyttävä ja hyvin runsaanmakuinen. Arkinen ruoka voisi hyvin saada seurakseen yksinkertaisen, mutta aromikkaan valkoviinin tai vaikka tämän viikon punaviinin, De Bos Cabernet Sauvignonin (9,99 e). Pitäisin kuitenkin maistuvimpana vaihtoehtona hiukan erikoisempaa saksalaista hedelmäolutta Kirsch Bier (3,68 e). Sen runsas kirsikkainen aromi täydentää osuvasti ruuan libanonilaista makumaailmaa.

Srilankalainen kasviruoka on varsinainen klassikkoruoka gewüztraminer-viinin ystäville. Tuo valkoviinityyppi on matalahappoinen, usein melko alkoholinen ja hiukan makeutta sisältävä. Parasta viinissä itämaisia ruokia ajatellen on sen uskomattoman aromikas maku, jossa vilisee kukkaisuutta ja eksoottisia hedelmiä sekä mausteisuutta. Tämä runsaudensarvi sopii yllättävän hyvin sekä intialaistyyppisen että thairuuan kanssa. Chileläinen Adobe Gewürztraminer Reserva 2015 (10,98 e) on juuri sopiva sävyttämään mausteista kasvisruokaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit