Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Testaa, tunnetko eksoottiset hedelmät – paras sesonki on alkamassa

Ruoka
 

Jos mielii tutustua uusiin eksoottisiin hedelmiin, on aika aktivoitua. Eksoottiset hedelmät ovat parhaimmillaan ja halvimmillaan talvikuukausina.

”Sanoisin, että valikoima on laajimmillaan marras-maaliskuussa”, sanoo Maria Lumperoinen Keskolta.

Juuri nyt maukkaimmillaan ovat esimerkiksi persimonit. Myös granaattiomenoiden, viikunoiden ja satsumien paras satokausi alkaa olla käsillä. Sitrushedelmien, mangojen ja passionhedelmien sesonki osuu alkuvuoteen.

Tilastojen mukaan suomalaiset ostavat eniten banaaneja, sitrushedelmiä ja omenoita. Harvinaisempia hedelmiä kulutetaan eniten pääkaupunkiseudulla ja isoissa kaupungeissa.

Poikkeuksiakin on. Esimerkiksi granaattiomena on suosittu hedelmä Seinäjoella. Kysyntä räjähti paikallislehden julkaistua granaattiomenoita koskevan jutun.

Lehtien ja blogien resepteillä on vaikutusta eksoottisten hedelmien myyntiin muuallakin Suomessa. Esimerkiksi suositun avokadopastareseptin myötä avokadosta tuli suomalaisten kestosuosikki, ja samanlaista myyntimäärien kasvua on nähtävissä granaattiomenan kohdalla.

Eksoottisten hedelmien kysynnässä näkyy piikki talvilomakauden jälkeen, kun suomalaiset ovat käyneet matkoilla esimerkiksi Aasiassa, Lumperoinen sanoo. Tämä on saanut jotkut kauppiaat järjestämään eksoottisten hedelmien teemaviikkoja talvilomien aikaan.

Suomalaisten hedelmien kulutus on ollut viime vuosina kasvussa. Luonnonvarakeskuksen ennakkotietojen mukaan keskivertosuomalainen söi viime vuonna keskimäärin 54 kiloa tuoreita hedelmiä. Kulutus kasvoi edellisvuodesta 2,5 kilolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae reseptejä

Reseptit